• Bulgarian (Български)
  • English (United Kingdom)
Home

Institute of Polymers


IP-BAS is a leading Bulgarian center in the field of polymer science. Its activities include fundamental and applied research, expert activities and training of PhD students in the field of polymers and polymer materials.

A short video presentation of the Institute

A short video presentation of the research infrastructure
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 


 
News
„Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2018 г.

Aс. д-р Зорница Тодорова от Института по полимери – БАН бе отличена с националната наградата „Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2018 г.

Наградата „Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2018 г. беше връчена на ас. д-р Зорница Тодорова от Института по полимери – БАН по време на тържество по случай 28-та годишнина на Института, което се проведе в Големия салон на Българската академия на науките. Д-р З. Тодорова бе отличена за изследванията й в областта на фосфорсъдържащи гликополимери. Грамоти за достойно представяне получиха младите учени Петя Цекова, Селен Исмаил и Росен Георгиев.

Преди петнадесет години проф. Иван Шопов, дългогодишен директор на Института по полимери  и председател на Съюза на химиците в България, учредява със свои средства Национална награда на Съюза на химиците в България за „Изявен млад учен в областта на полимерите“. По време на честването проф. Шопов благодари на всички колеги, които са го подкрепяли в годините. Той подчерта високото научно ниво на участниците в конкурса и най-вече факта, че преобладаващата част от спечелилите наградата млади учени продължават да се развиват в България.

 
БАН представя своите институти - Институт по полимери
Актуални разработки на модерни полимерни материали и технологии намерили отзвук в световната наука и с очакван ефект върху важни за обществото проблеми ще представи Институтът по полимери към БАН. Събитието ще се състои на 21 март 2018 год., в рамките на инициативата „БАН представя своите институти“.
 
 
Events
<<  March 2018  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
     3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
192022232425
262728293031