• Bulgarian (Български)
  • English (United Kingdom)
НАЧАЛО

Институт по полимери


ИП-БАН е водещ център за България в областта на полимерната наука, като в дейността му се включват фундаментални и приложни изследвания, и експертна дейност и обучение на докторанти по специалността „Полимери и полимерни материали“.


 
 
 

 

 

Страница на проекта

 

 

 


 

 
 
НОВИНИ
БАН представя своите институти - Институт по полимери

БАН представя своите институти

Институт по полимери
 
Актуални разработки на модерни полимерни материали и технологии намерили отзвук в световната наука и с очакван ефект върху важни за обществото проблеми ще представи Институтът по полимери към БАН. Събитието ще се състои на 21 март 2018 год., в рамките на инициативата „БАН представя своите институти“. На достъпен за широката аудитория език под формата на кратки презентации ще бъдат показани различни приложения на полимерите в модерната медицина и фармация,  биотехнологиите и алтернативните източници на енергия, а също така нови подходи за получаването на материали от възобновяеми  и неконвенционални източници. Успоредно ще бъдат демонстрирани възможностите на редица модерни и уникални апарати, закупени наскоро със средства от успешно изпълнени инфраструктурни проекти с европейско финансиране, както за фундаментални изследвания така и за чисто практически цели като идентифициране, охарактеризиране и технологичен контрол на полимери, полимерни материали и композити.
Програмата включва три презентации в Големия салон на БАН от 10.00 ч. на тема:
 1) Институтът по полимери – постижения и перспективи
     доц. д-р Нели Косева
2) Полимерни носители за биологични молекули
    гл. ас. д-р Еми Халаджова
3) Иновативни нано- и микроструктурирани биоактивни полимери и полимерни материали със зададени свойства - възможности за тяхното приложение
       гл. ас. д-р Мария Спасова

и „Ден на отворените врати“ с практически демонстрации в сградата на ИП на адрес: гр. София, ул. „Акад. Георги Бончев” блок 103, между 11.00 и 17.00 часа.
Любезно каним всички желаещи - ученици, студенти, журналисти, политици, граждани и представители на бизнеса да се запознаят с нашата работа, която е малка и неразделна част от световната наука – основа на материалното и интелектуалното израстване на обществото и техническия прогрес.


 
Ежегоден конкурс за наградата „Проф. Иван Шопов“ - 2018
Уважаеми колеги,

Съюзът на химиците в България, обявява 15-тия поред ежегоден конкурс за наградата „Проф. Иван Шопов“ за 2018 г. „Изявен млад учен в областта на полимерите“.

Моля, вижте приложената обява.
 
СЪБИТИЯ
<<  Март 2018  >>
 П  В  С  Ч  П  С  Н 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
192022232425
262728293031