• Bulgarian (Български)
  • English (United Kingdom)
НАЧАЛО

Институт по полимери


ИП-БАН е водещ център за България в областта на полимерната наука, като в дейността му се включват фундаментални и приложни изследвания, и експертна дейност и обучение на докторанти по специалността „Полимери и полимерни материали“.

Кратка видеопрезентация на института

Кратка видеопрезентация на изследователската инфраструктура


 

 
 

 

 

Страница на проекта

 

 

 


 

 
 
НОВИНИ
Д. х. н., чл.-кор. на БАН Илия Рашков получи Голямата награда „Питагор“ за цялостен принос в развитието на науката
На 17 май 2018 г. на официална церемония за връчване на ежегодните награди за наука „Питагор“ за 2018 г. д. х. н., чл.-кор. на БАН Илия Рашков получи Голямата награда „Питагор“ за цялостен принос в развитието на науката.
 
Посещение на нобеловия лауреат по химия проф. Жан-Мари Лен в ИП-БАН

На 4 май 2018 г. Нобеловият лауреат по химия за 1987 г. проф. Жан-Мари Лен посети Института по полимери – БАН, в рамките на съвместната инициатива „Срещите на бъдещето“ между Българската академия на науките и Френския културен институт. На срещата бяха представени и обсъдени научната дейност, международните сътрудничества и изследователските проекти, които се изпълняват в института. Проф. Жан-Мари Лен посети една от лабораториите за синтез на полимери, където разговаря с млади изследователи от ИП – БАН за техните научни постижения и резултати.

 

 
Посещение на Нобеловия лауреат по химия проф. Жан-Мари Лен в Института по полимери на 4 май (петък) 2018 г.
Нобеловият лауреат по химия проф. Жан-Мари Лен ще посети Института по полимери на 4 май (петък) в рамките на съвместната инициатива "Срещите на бъдещето" между Българската академия на науките и Френския културен институт.

Програма

 
9та Научна сесия „Младите учени в света на полимерите“

Колективът на Института по полимери към БАН има удоволствието да покани млади учени, студенти, докторанти и постдокторанти за участие в 9та НАУЧНА СЕСИЯ „МЛАДИТЕ УЧЕНИ В СВЕТА НА ПОЛИМЕРИТЕ“

Обява

Заявка за участие

 

 
СЪБИТИЯ
<<  Юни 2017  >>
 П  В  С  Ч  П  С  Н 
     3  4
  5  6  7  8  91011
121314151718
19202122232425
26272829