• Bulgarian (Български)
  • English (United Kingdom)
НАЧАЛО

Институт по полимери


ИП-БАН е водещaта научноизследователска организация за полимерна наука в България. Основните дейности на изследователите от института включват фундаментални и приложни изследвания, експертна дейност и обучение на докторанти по специалността „Полимери и полимерни материали“.

Кратка видеопрезентация на института

Кратка видеопрезентация на изследователската инфраструктура

Носители на наградата „Изявен млад учен в областта на полимерите“


 

 
 

 

 

Страница на проекта

 

 

 


 

 
 
НОВИНИ
Институтът по полимери – БАН осъществи успешен технологичен трансфер за Състав на водоразтворима форма на прополис
Институтът по полимери – БАН, съвместно с Института по органична химия с център по фитохимия – БАН разработиха състав на водоразтворима форма на прополис. Разработката е защитена с полезен модел в Патентно ведомство на Република България.
Днес, 19.03.2019 г., с размяната на съпътстващата документация – описание на полезния модел и друга информация във връзка с разработения състав - се отбеляза сключването на лициензионното споразумение между институтите и фирма „Органик БГ“ ЕООД.

 
Колоквиум
Уважаеми колеги,

На 29 март 2019 г. (петък) от 11:00 ч. в заседателната зала на ИП - БАН ще се проведе заседание на Колоквиума на ИП-БАН, на което лекция ще изнесе Prof. André Gröschel.

За повече информация вижте файла с обявата.
 
Интервю с учени от ИП - БАН в предаването „Младите иноватори“ на БНТ2

На 10 март 2019 г. в предаването „Младите иноватори“ по БНТ2 нашите колеги докторант Катя Каменова-Стоянова и проф. д.н. Петър Петров представиха свои изследвания върху разработването на функционални полимерни наночастици с потенциално приложение като носители на биологично активни вещества.

Връзка към цялото предаване (в нов прозорец)

 
Тържество по случай 29-та годишнина на Института по полимери и връчване на наградата на проф. Иван Шопов „Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2019 г.

На 1 март 2019 г. от 15:00 ч. в Заседателната зала на Института по полимери се състоя тържество по случай 29-та годишнина на Института по полимери и връчването на Наградата на проф. Ив. Шопов „Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2019 г.
Проф. Нели Косева - директор на Института по полимери – БАН поздрави присъстващите гости и направи кратко представяне на дейността на Института по полимери.
Катя Евгениева Каменова - Стоянова от Института по полимери – БАН, спечели наградата за 2019 г., която ѝ беше връчена от проф. Шопов. Преди шестнадесет години проф. Шопов, бивш директор на Института по полимери и дългогодишен Председател на Съюза на химиците в България, учредява със свои средства Национална награда на Съюза на химиците в България „Изявен млад учен в областта на полимерите“. Тази година за наградата участваха трима кандидати: Росен Георгиев от Института по оптически материали и технологии “Акад. Йордан Малиновски” – БАН, Селен Исмаил от Химикотехнологичен и металургичен университет, София и Катя Каменова - Стоянова от Института по полимери – БАН.
Катя Каменова - Стоянова участва в конкурса с 1 публикация в European Polymer Journal (IF 3.741, Q1, SJR 1.0) и две участия в научни конференции през същата година.
Публикацията и участията, представени в конкурса са посветени на изследване на нов тип функционални мицели със зададен състав и характеристики за контролирано доставяне на инсулин.

       

 
СЪБИТИЯ
<<  Август 2018  >>
 П  В  С  Ч  П  С  Н 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031