• Bulgarian (Български)
  • English (United Kingdom)
НАЧАЛО

Институт по полимери


ИП-БАН е водещ център за България в областта на полимерната наука, като в дейността му се включват фундаментални и приложни изследвания, и експертна дейност и обучение на докторанти по специалността „Полимери и полимерни материали“.

Кратка видеопрезентация на института

Кратка видеопрезентация на изследователската инфраструктура


 

 
 

 

 

Страница на проекта

 

 

 


 

 
 
НОВИНИ
„Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2018 г.

Aс. д-р Зорница Тодорова от Института по полимери – БАН бе отличена с националната наградата „Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2018 г.

Наградата „Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2018 г. беше връчена на ас. д-р Зорница Тодорова от Института по полимери – БАН по време на тържество по случай 28-та годишнина на Института, което се проведе в Големия салон на Българската академия на науките. Д-р З. Тодорова бе отличена за изследванията й в областта на фосфорсъдържащи гликополимери. Грамоти за достойно представяне получиха младите учени Петя Цекова, Селен Исмаил и Росен Георгиев.

Преди петнадесет години проф. Иван Шопов, дългогодишен директор на Института по полимери  и председател на Съюза на химиците в България, учредява със свои средства Национална награда на Съюза на химиците в България за „Изявен млад учен в областта на полимерите“. По време на честването проф. Шопов благодари на всички колеги, които са го подкрепяли в годините. Той подчерта високото научно ниво на участниците в конкурса и най-вече факта, че преобладаващата част от спечелилите наградата млади учени продължават да се развиват в България.

 
БАН представя своите институти - Институт по полимери
Актуални разработки на модерни полимерни материали и технологии намерили отзвук в световната наука и с очакван ефект върху важни за обществото проблеми ще представи Институтът по полимери към БАН. Събитието ще се състои на 21 март 2018 год., в рамките на инициативата „БАН представя своите институти“.
 
 
СЪБИТИЯ
<<  Септември 2017  >>
 П  В  С  Ч  П  С  Н 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
181921222324
252627282930