• Bulgarian (Български)
  • English (United Kingdom)
Home

Institute of Polymers


IP-BAS is a leading Bulgarian center in the field of polymer science. Its activities include fundamental and applied research, expert activities and training of PhD students in the field of polymers and polymer materials.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
News
БАН представя своите институти - Институт по полимери

БАН представя своите институти

Институт по полимери
 
Актуални разработки на модерни полимерни материали и технологии намерили отзвук в световната наука и с очакван ефект върху важни за обществото проблеми ще представи Институтът по полимери към БАН. Събитието ще се състои на 21 март 2018 год., в рамките на инициативата „БАН представя своите институти“. На достъпен за широката аудитория език под формата на кратки презентации ще бъдат показани различни приложения на полимерите в модерната медицина и фармация,  биотехнологиите и алтернативните източници на енергия, а също така нови подходи за получаването на материали от възобновяеми  и неконвенционални източници. Успоредно ще бъдат демонстрирани възможностите на редица модерни и уникални апарати, закупени наскоро със средства от успешно изпълнени инфраструктурни проекти с европейско финансиране, както за фундаментални изследвания така и за чисто практически цели като идентифициране, охарактеризиране и технологичен контрол на полимери, полимерни материали и композити.
Програмата включва три презентации в Големия салон на БАН от 10.00 ч. на тема:
 1) Институтът по полимери – постижения и перспективи
     доц. д-р Нели Косева
2) Полимерни носители за биологични молекули
    гл. ас. д-р Еми Халаджова
3) Иновативни нано- и микроструктурирани биоактивни полимери и полимерни материали със зададени свойства - възможности за тяхното приложение
       гл. ас. д-р Мария Спасова

и „Ден на отворените врати“ с практически демонстрации в сградата на ИП на адрес: гр. София, ул. „Акад. Георги Бончев” блок 103, между 11.00 и 17.00 часа.
Любезно каним всички желаещи - ученици, студенти, журналисти, политици, граждани и представители на бизнеса да се запознаят с нашата работа, която е малка и неразделна част от световната наука – основа на материалното и интелектуалното израстване на обществото и техническия прогрес.


 
Ежегоден конкурс за наградата „Проф. Иван Шопов“ - 2018
Уважаеми колеги,

Съюзът на химиците в България, обявява 15-тия поред ежегоден конкурс за наградата „Проф. Иван Шопов“ за 2018 г. „Изявен млад учен в областта на полимерите“.

Моля, вижте приложената обява.
 
Events
<<  December 2017  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
      2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031