• Bulgarian (Български)
  • English (United Kingdom)
НАЧАЛО

Снимки от 9та Научна сесия

   

   

 

Награди за най-добър доклад:
 
Д-р Николета Стоянова,      инж. Катя Каменова,
  асистент в ИП-БАН            докторант в ИП-БАН

Награди за най-добър постер:
 
д-р Христина Попова,          инж. Силвия Божилова,
гл. асистент в ИФХ-БАН     докторант в ХТМУ-София


Явор Данов (студент),
   химик в ИП-БАН 
НОВИНИ
Представяне на Национална научна програма „Нисковъглеродна енергия за транспорта и бита“ (Е+)
На 8 февруари 2019 г. (петък), от 11:00 часа в зала „Проф. Марин Дринов“ (Големия салон) на БАН ще се проведе Отворена среща за представяне на Националната научна програма „Нисковъглеродна  енергия  за транспорта и бита“ (Е+).

Повече информация за събитието е публикувана на страницата на БАН.
 
Колоквиум
Уважаеми колеги,

На 01 февруари 2019 г. (петък) от 11:00 ч. в заседателната зала на ИП - БАН ще се проведе заседание на Колоквиума на ИП-БАН, на което докторант Мирослава Вълчанова, ще представи резултати от дисертационната си работа. За повече информация вижте файла с обявата.
 
Ежегоден конкурс за наградата „Проф. Иван Шопов“ - 2019 г.
Уважаеми колеги,

Съюзът на химиците в България, обявява 16-тия поред ежегоден конкурс за наградата „Проф. Иван Шопов“ за 2019 г. „Изявен млад учен в областта на полимерите“.

Моля, вижте приложената обява.
 
Интервю с доц. д-р Мария Спасова и чл.-кор. дн Илия Рашков пред телевизия BTV

Интервю с доц. д-р Мария Спасова и чл.-кор. дн Илия Рашков в предаването 120 минути на телевизия BTV.

 
Доц. д-р Мария Спасова с отличие от Международния съюз по чиста и приложна химия

Доц. д-р Мария Спасова от Лаборатория Биологично активни полимери беше отличена в международния конкурс за млади химици, обявен от Международния съюз по чиста и приложна химия (IUPAC) и от Международната мрежа на младите химици (IYCN) по повод Международната година на периодичната таблица и 100-годишнината на IUPAC. Доц. д-р Спасова заема мястото на химическия елемент антимон (Sb) и е включена под номер 51 в периодичната система за млади химици (https://iupac.org/100/pt-of-chemist/#group-9). Тя разработи дисертацията си в Лаборатория Биологично активни полимери и беше от първите, които започнаха работа по получаването на нановлакнести материали чрез електроовлакняване, въведено в България под ръководството на чл.-кор. дн Илия Рашков.

От юли 2018 г. до края на юли 2019 г. група от 118 млади химици от цял свят (колкото са елементите в периодичната система), които изпълняват мисията и основните ценности на IUPAC, ще бъдат отличени и включени в тази периодична система. От всички участници до този момент са отличени общо 24 номинирани млади учени.

  

 
СЪБИТИЯ
<<  Февруари 2019  >>
 П  В  С  Ч  П  С  Н 
      2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728