• Bulgarian (Български)
  • English (United Kingdom)
НАЧАЛО

Снимки от 6та Постерна сесия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
НОВИНИ
Първи награди за млади учени от Институт по Полимери-БАН в XIX - Научна постерна сесия за млади учени, докторанти и студенти на ХТМУ-София
На 17 юни 2022 г. в Химикотехнологичния и металургичен университет бе проведена XIX Научна постерна сесия за млади учени, докторанти и студенти. В тазгодишното издание взеха участие 120 млади учени, докторанти и студенти със 130 постера в 10 различни научни направления.
Почит бе отдадена и към проф. Милчо Натов – Ректор на ХТМУ с мандат 1976-1981 г., който през 2022 година чества своя 90-ти рожден ден.
Официални гости на събитието бяха акад. Иван Юхновски – Председател на БАН (1996-2008), проф. Милчо Натов – Ректор на ХТМУ (1976-1981), доц. Кирил Станулов - Ректор на ХТМУ (2003-2007), проф. Венко Бешков – Председател на Съюза на химиците в България.
Отличилите се в XIX Научна постерна сесия за млади учени, докторанти и студенти получиха награди от името на ХТМУ, които бяха връчени от зам.-ректора по Научна дейност проф. дхн инж. Мартин Божинов, а деветима участници получиха и специални награди от Студентски съвет при ХТМУ, които бяха връчени от председателя маг. инж. Нора Ангелова.
Първа награда от Студентски съвет при ХТМУ в секция „Химични науки“, получи Стиляна Стоянова химик към Институт по полимери – БАН, за постер на тема „Получаване на pH-чувствителни хидрогелове на основата на природни продукти“
Първа награда от името на ХТМУ в секция „Химични технологии“ получи Енис Ерджан Хасан - студент по програмата „Студентски практики - Фаза 2“ в Институт по полимери – БАН с постер на тема “Non-phospholipid conjugate of poly(2-isopropyl-2-oxazoline) for design of surfactant vesicles” .
На вашето внимание прилагаме снимки от събитието
                          
 
Тринадесета научна сесия „Младите учени в света на полимерите“, се състоя в Институт по полимери-БАН
На 02.06.2022г., се състоя тринадесетата поред научна сесия „Младите учени в света на полимерите“, организирана от Институт по полимери-БАН. По традиция сесията се провежда всяка година през месец юни, като в нея взимат участие докторанти, постдокторанти, млади учени, практиканти и студенти. Събитието е част от дейностите на Института, свързани с популяризиране на научните постижения на млади български изследователи, занимаващи се с научни изследвания в областта на полимерните материали пред академичната колегия, бизнеса и широката общественост. Двадесет и един млади учени - част от тях са студенти по програмата „Студентски практики - Фаза 2“, други от институти на БАН както и от различни университети като СУ-Климент Охридски, ХТМУ-София, Медицински Университет-София и т.н., представиха своите работи в 4 устни и 17 постерни съобщения. Научно жури от трима хабилитирани учени (проф. д-р Ивайло Димитров, ИП-БАН, проф. д-р Оля Стоилова, ИП-БАН и доц. д-р Христо Новаков, ИП-БАН) е отличило авторите на три научни съобщения. С награда за най-добър доклад бяха отличени Селин Кючюк (ИП-БАН) за „Получаване на нови композитни влакна тип „сърцевина-обвивка“ от полиетиленоксид и пчелен восък чрез електроовлакняване“, Ерик Димитров (ИП-БАН) за “Synthesis of polymer‐nonphospholipid conjugates for surface modification of niosomes”, а наградата за най-добър постер спечели Николай Петров (Факултет по химия и фармация на Софийски университет) „Контролирана промяна на формата на двуслоен полимерен хидрогел посредством външни стимули“. Линк към постерните съобщения е достъпен на:
 
Млади учени от ИП-БАН с награди на Академията за 2021 година
Уважаеми колеги,

Най-добрите млади учени на Българската академия на науките за 2021 година бяха отличени на тържествено събрание по повод деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, състояло се на 23.05.2022 г. Награждаването се извърши от Никола Георгиев Минчев (председател на народното събрание) и чл.-кор. Евелина Славчева (председател на ОС на БАН).
За постиженията си в научно направление „Нанонауки, нови материали и технологии“, ас. д-р Николета Светлославова Стоянова от Институт по полимери-БАН получи наградата за млади учени „Професор Марин Дринов“.
Отличие в конкурса за най-млади учени „Иван Евстратиев Гешов”, за постижения в научно направление "Нанонауки, нови материали и технологии" получи маг. инж. Явор Алексиев Данов отново от Институт по полимери-БАН.
На вашето внимание прилагаме снимки от церемонията по награждаване.
                 
 
Млади учени от ИП-БАН с награди на Академията за 2021 година
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че общото събрание на БАН избра най-добрите млади учени на Академията за 2021 година − наградата за млади учени „Професор Марин Дринов“ и наградата за най-млади учени „Иван Евстратиев Гешов“.
Една от наградите за млад учен „Проф. Марин Дринов“, конкурс 2021 г., за постижения в научно направление „Нанонауки, нови материали и технологии“, беше присъдена на ас. д-р Николета Светлославова Стоянова от Институт по полимери − БАН.
Един от носителите на наградата за най-млад учен „Иван Евстратиев Гешов“, конкурс 2021г., за постижения в научно направление „Нанонауки, нови материали и технологии“ е маг. инж. Явор Алексиев Данов отново от Институт по полимери − БАН.

Наградите на младите учени ще бъдат връчени на тържествено събрание на 23 май в БАН.

На вашето внимание изпращаме линк към сайта на БАН, където са оповестени имената на всички отличени в двата конкурса:
 
Покана за Полимери 2022

Уважаеми колеги,

Регистрацията на участници в 20-ти Национален симппопзиум с международно участие „Полимери 2022“, който ще се проведе от 5 до 8 юли 2022 г. в гр. Велинград, е отворена.

Повече информация за събитието можете да намерите на: https://polymers2022.polymer.bas.bg 

 
СЪБИТИЯ
<<  Юли 2022  >>
 П  В  С  Ч  П  С  Н 
      1  2  3
  4  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031