• Bulgarian (Български)
  • English (United Kingdom)
НАЧАЛО

Младежка научна сесия

 

          
Снимки от 1ва Постерна               Снимки от 2ра Постерна
              сесия                                              сесия


        
Снимки от 3та Постерна               Снимки от 4та Постерна
              сесия                                              сесия


        
 Снимки от 5та Постерна               Снимки от 6та Постерна
              сесия                                              сесия


       
Снимки от 7ма Научна сесия    Снимки от 8ма Научна сесия
 

       
Снимки от 9та Научна сесия    Снимки от 10та юбилейна
                                                              Научна сесия


        
Снимки от 11та Научна сесия
  Снимки от 12та Научна сесия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
НОВИНИ
Oфициална церемония по откриване и ден на отворените врати на Департамент „Полимерни нутрацевтични и козметични формулировки“

На 14.07.2021г. в Институт по полимери-БАН, се състоя официална церемония по откриване и ден на отворените врати на Департамент „Полимерни нутрацевтични и козметични формулировки”, по проект за изграждане на Център по компетентност  „Устойчиво оползотворяване на био-ресурси и отпадъци от лечебни и ароматични растения за иновативни биоактивни продукти“, BG05M20P001-1.002-0012. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Основната цел на центъра е да концентрира научна експертиза и оборудване за развойна и изследователска дейност, фокусирана върху иновативни продукти, съдържащи екстракти от български лечебни и ароматични растения.  
Департаментът, който е част от Центъра по компетентност, е изграден на площ от 300 кв. м. на територията на Института по полимери към Българската академия на науките и представлява нов научен комплекс, съвременно оборудван за синтез и охарактеризиране на различни полимерни (нано)материали, които могат да се използват като носители на биологично активни вещества със специфични приложения - от продукти за козметиката, през хранителни добавки на растителна основа до колоидни разтвори.
Сред гостите на събитието бяха Заместник-министърът на образованието и науката проф. Нели Косева, Заместник-председателят на Българската академия на науките проф. Евдокия Пашева, представители на Управляващия орган на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", архитекти от община Слатина и от фирма Стройконсулт, представители на нашите партньори от Института по органична химия с Център по фитохимия при Българска академия на науките, от Биологическия факултет и Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и от Агробиоинститут при Селскостопанска академия, управители на фирми, търговски представители и доставчици на оборудване; учени и служители на Института по полимери и други институти към БАН.

                          

 
Oфициална церемония по откриване и ден на отворените врати на Департамент „Полимерни нутрацевтични и козметични формулировки“
Уважаеми колеги,

На 14 юли (сряда) 2021 год. от 15:00 часа пред вход В на сградата на Института ще се проведе официална церемония по откриване и ден на отворените врати на Департамент „Полимерни нутрацевтични и козметични формулировки“, по проект „Устойчиво оползотворяване на био-ресурси и отпадъци от лечебни и ароматични растения за иновативни биоактивни продукти“ (BG05M2OP001-1.002-0012, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“).

Покана
 
Дванадесетата научна сесия "Младите учени в света на полимерите", се състоя в Институт по полимери - БАН
При спазване на всички извънредни мерки за безопасност във връзка с обявената епидемичната обстановка в страната на 03.06.2021г., се състоя дванадесетата поред научна сесия "Младите учени в света на полимерите", организирана от Институт по полимери-БАН.
Сесията се организира всяка година през месец юни, като традиционно в нея взимат участие докторанти, постдокторанти, млади учени, практиканти и студенти занимаващи се с научни изследвания в областта на полимерните материали. Тази година с разнообразни постерни съобщения по най-съвременни тематики се включиха 27 участника. Част от тях са студенти по програмата "Студентски практики - Фаза 2", други от институти на БАН както и от различни университети като СУ-Климент Охридски, ХТМУ-София, Медицински Университет-София и т.н. Научно жури от трима хабилитирани учени (доц. д-р Райна Бряскова, ХТМУ-София (председател), проф. дн Красимира Йончева, ФФ-МУ София, доц. дн Диляна Панева, ИП-БАН) отличи авторите на три научни съобщения. Награди за цялостно представяне на постерите си получиха: Йорданка Тупарова и Деница Николова Факултет по химия и фармация, СУ „Св. Климент Охридски“ за „Нови лекарствени носители за модифицирано лекарствено доставяне на тимолол малеат на базата на поли(сулфобетаин метакрилат) и хитозан“; Наско Начев от Институт по полимери за „Polymer composite fibrous materials with imparted biological activity“; Ерик Димитров - студент в Медицинския университет, химик в ИП-БАН, за "Synthesis and characterization of liposomal spherical nucleic acids via incorporation of an original nucleolipid". Линк към постерните съобщения е достъпен на:
http://polymer.bas.bg/images/mns/book_12th_sci_session_2021.pdf
 
Грамота и почетен плакет на БАН „Марин Дринов“ беше връчена на Института по полимери
На тържествено събрание по случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски връчи грамота и почетен плакет на БАН „Марин Дринов“ на Института по полимери. Почетните отличия бяха получени за съществен научен принос за развитието на полимерите, полимерните материали и технологии в България, както и по случай навършването на 30 години от основаването на Института по полимери.
На честването присъстваха служебният министър на образованието и науката чл.-кор. Николай Денков, зам.-министърът на образованието и науката проф. Нели Косева, зам.-министърът на културата доц. Пламен Славов, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, представители на Настоятелството на БАН и на научната общност.
     
 
Дванадесета научна сесия „Младите учени в света на полимерите"
Уважаеми колеги,

Ръководството на Института по полимери, БАН има удоволствието да покани докторанти, постдокторанти и млади учени за участие в Дванадесетата научна сесия „Младите учени в света на полимерите".
 
Сесията ще се състои на 3 юни 2021 г. при спазване на всички противоепидемични мерки.
 
Допълнителна информация, както и предварителна програма на събитието можете да намерите в приложената обява, както и на страницата на Институт по полимери. При настъпили промени всички участници ще бъдат информирани своевременно.

Моля, да разпространите съобщението до всички заинтересовани страни!

 
СЪБИТИЯ
<<  Октомври 2021  >>
 П  В  С  Ч  П  С  Н 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031