• Bulgarian (Български)
  • English (United Kingdom)
Home

Младежка научна сесия

 

 

          
Снимки от 1ва Постерна               Снимки от 2ра Постерна
              сесия                                              сесия


        
Снимки от 3та Постерна               Снимки от 4та Постерна
              сесия                                              сесия


        
 Снимки от 5та Постерна               Снимки от 6та Постерна
              сесия                                              сесия


       
Снимки от 7ма Научна сесия    Снимки от 8ма Научна сесия
 

       
Снимки от 9та Научна сесия    Снимки от 10та юбилейна
                                                              Научна сесия


        
Снимки от 11та Научна сесия
  Снимки от 12та Научна сесия


     
Снимки от 13та Научна сесия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
News
Първи награди за млади учени от Институт по Полимери-БАН в XIX - Научна постерна сесия за млади учени, докторанти и студенти на ХТМУ-София
На 17 юни 2022 г. в Химикотехнологичния и металургичен университет бе проведена XIX Научна постерна сесия за млади учени, докторанти и студенти. В тазгодишното издание взеха участие 120 млади учени, докторанти и студенти със 130 постера в 10 различни научни направления.
Почит бе отдадена и към проф. Милчо Натов – Ректор на ХТМУ с мандат 1976-1981 г., който през 2022 година чества своя 90-ти рожден ден.
Официални гости на събитието бяха акад. Иван Юхновски – Председател на БАН (1996-2008), проф. Милчо Натов – Ректор на ХТМУ (1976-1981), доц. Кирил Станулов - Ректор на ХТМУ (2003-2007), проф. Венко Бешков – Председател на Съюза на химиците в България.
Отличилите се в XIX Научна постерна сесия за млади учени, докторанти и студенти получиха награди от името на ХТМУ, които бяха връчени от зам.-ректора по Научна дейност проф. дхн инж. Мартин Божинов, а деветима участници получиха и специални награди от Студентски съвет при ХТМУ, които бяха връчени от председателя маг. инж. Нора Ангелова.
Първа награда от Студентски съвет при ХТМУ в секция „Химични науки“, получи Стиляна Стоянова химик към Институт по полимери – БАН, за постер на тема „Получаване на pH-чувствителни хидрогелове на основата на природни продукти“
Първа награда от името на ХТМУ в секция „Химични технологии“ получи Енис Ерджан Хасан - студент по програмата „Студентски практики - Фаза 2“ в Институт по полимери – БАН с постер на тема “Non-phospholipid conjugate of poly(2-isopropyl-2-oxazoline) for design of surfactant vesicles” .
На вашето внимание прилагаме снимки от събитието
                          
 
Тринадесета научна сесия „Младите учени в света на полимерите“, се състоя в Институт по полимери-БАН
На 02.06.2022г., се състоя тринадесетата поред научна сесия „Младите учени в света на полимерите“, организирана от Институт по полимери-БАН. По традиция сесията се провежда всяка година през месец юни, като в нея взимат участие докторанти, постдокторанти, млади учени, практиканти и студенти. Събитието е част от дейностите на Института, свързани с популяризиране на научните постижения на млади български изследователи, занимаващи се с научни изследвания в областта на полимерните материали пред академичната колегия, бизнеса и широката общественост. Двадесет и един млади учени - част от тях са студенти по програмата „Студентски практики - Фаза 2“, други от институти на БАН както и от различни университети като СУ-Климент Охридски, ХТМУ-София, Медицински Университет-София и т.н., представиха своите работи в 4 устни и 17 постерни съобщения. Научно жури от трима хабилитирани учени (проф. д-р Ивайло Димитров, ИП-БАН, проф. д-р Оля Стоилова, ИП-БАН и доц. д-р Христо Новаков, ИП-БАН) е отличило авторите на три научни съобщения. С награда за най-добър доклад бяха отличени Селин Кючюк (ИП-БАН) за „Получаване на нови композитни влакна тип „сърцевина-обвивка“ от полиетиленоксид и пчелен восък чрез електроовлакняване“, Ерик Димитров (ИП-БАН) за “Synthesis of polymer‐nonphospholipid conjugates for surface modification of niosomes”, а наградата за най-добър постер спечели Николай Петров (Факултет по химия и фармация на Софийски университет) „Контролирана промяна на формата на двуслоен полимерен хидрогел посредством външни стимули“. Линк към постерните съобщения е достъпен на:
 
Млади учени от ИП-БАН с награди на Академията за 2021 година
Уважаеми колеги,

Най-добрите млади учени на Българската академия на науките за 2021 година бяха отличени на тържествено събрание по повод деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, състояло се на 23.05.2022 г. Награждаването се извърши от Никола Георгиев Минчев (председател на народното събрание) и чл.-кор. Евелина Славчева (председател на ОС на БАН).
За постиженията си в научно направление „Нанонауки, нови материали и технологии“, ас. д-р Николета Светлославова Стоянова от Институт по полимери-БАН получи наградата за млади учени „Професор Марин Дринов“.
Отличие в конкурса за най-млади учени „Иван Евстратиев Гешов”, за постижения в научно направление "Нанонауки, нови материали и технологии" получи маг. инж. Явор Алексиев Данов отново от Институт по полимери-БАН.
На вашето внимание прилагаме снимки от церемонията по награждаване.
                 
 
Млади учени от ИП-БАН с награди на Академията за 2021 година
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че общото събрание на БАН избра най-добрите млади учени на Академията за 2021 година − наградата за млади учени „Професор Марин Дринов“ и наградата за най-млади учени „Иван Евстратиев Гешов“.
Една от наградите за млад учен „Проф. Марин Дринов“, конкурс 2021 г., за постижения в научно направление „Нанонауки, нови материали и технологии“, беше присъдена на ас. д-р Николета Светлославова Стоянова от Институт по полимери − БАН.
Един от носителите на наградата за най-млад учен „Иван Евстратиев Гешов“, конкурс 2021г., за постижения в научно направление „Нанонауки, нови материали и технологии“ е маг. инж. Явор Алексиев Данов отново от Институт по полимери − БАН.

Наградите на младите учени ще бъдат връчени на тържествено събрание на 23 май в БАН.

На вашето внимание изпращаме линк към сайта на БАН, където са оповестени имената на всички отличени в двата конкурса:
 
Покана за Полимери 2022

Уважаеми колеги,

Регистрацията на участници в 20-ти Национален симппопзиум с международно участие „Полимери 2022“, който ще се проведе от 5 до 8 юли 2022 г. в гр. Велинград, е отворена.

Повече информация за събитието можете да намерите на: https://polymers2022.polymer.bas.bg 

 
Events
<<  February 2022  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28