Гл. ас. д-р Николета Стоянова спечели националната награда „Проф. Иван Шопов“ на Съюза на химиците в България „Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2021 г.

 

Гл. ас. д-р Катя Каменова-Стоянова и Ерик Димитров спечелиха първи награди съответно в секции „Химични науки“  и „Химични технологии“ на XVIII Научна постерна сесия за млади учени, студенти и докторанти, организирана от Химикотехнологичен и металургичен университет – София.

 

Докторант Наско Начев и Ерик Димитров бяха наградени за най-добър постер в 12-та научна сесия „Младите учени в света на полимерите.

Ерик Димитров бе отличен с втора награда за най-добра презентация в Трета младежка научна сесия Биомедицина и качество на живот.

На тържествено събрание по случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски връчи грамота и почетен плакет на БАН „Марин Дринов“ на Института по полимери. Почетните отличия бяха получени за съществен научен принос за развитието на полимерите, полимерните материали и технологии в България, както и по случай навършването на 30 години от основаването на Института по полимери.