Инж. Явор Данов е носител на националната награда „Проф. Иван Шопов“ на Съюза на химиците в България „Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2022 г.

 

Гл. ас. д-р Николета Стоянова получи наградата на БАН „Професор Марин Дринов“ за млади учени до 35 години за постижения в научно направление „Нанонауки, нови материали и технологии“.

 

Инж. Явор Данов беше отличен с наградата на БАН „Иван Евстратиев Гешов” за най-млади учени до 30 години в научно направление „Нанонауки, нови материали и технологии“.

 

Инж.Явор Данов спечели първо място в националния конкурс за най-добра дипломна работа за наградата „АКВАХИМ“ .

Селин Кючук и Ерик Димитров получиха награди за най-добър доклад в 13-та научна сесия „Млади учени в света на полимерите“.

Ерик Димитров беше отличен с награда за най-добър постер от конференция Silesian Meetings on Polymer Materials Polymat 2022, гр. Забже, Полша.

Ерик Димитров беше награден за най-добро представяне на постер от XX Национален симпозиум „ПОЛИМЕРИ-2022“ с международно участие, проведен в гр. Велинград, България.

 

Доц. д-р Мария Спасова и гл. ас. д-р Николета Стоянова бяха отличени съответно за най-добро представяне на доклад и за най-добър постер в XX Национална конференция с международно участие „Природни науки 2022“, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“.

 

Стилияна Стоянова и Енис Ерджан Хасан получиха първи награди съответно в секции „Химични науки“ и „Химични технологии“ от XIX Научна постерна сесия за млади учени, студенти и докторанти, организирана от Химикотехнологичен и металургичен университет – София.

 

Василена Кортенова беше отличена с приза “Студент на годината” на СУ „Св. Климент Охридски“ в категория Природни науки.