• Bulgarian (Български)
  • English (United Kingdom)
Home

Institute of Polymers


IP-BAS is  the leading center in the field of polymer science in Bulgaria. Its activities include fundamental and applied research, expert activities and training of PhD students in the field of polymers and polymer materials.

A short video presentation of the Institute

A short video presentation of the research infrastructure

Awardees of the “Young scientists in the world of polymers” Award
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 


 
News
Десета юбилейна научна сесия „Младите учени в света на полимерите“

Колективът на Института по полимери към БАН има удоволствието да покани млади учени, студенти, докторанти и постдокторанти за участие в ДЕСЕТА ЮБИЛЕЙНА НАУЧНА СЕСИЯ „МЛАДИТЕ УЧЕНИ В СВЕТА НА ПОЛИМЕРИТЕ“

Обява

Заявка за участие

Abstract template

 
Институтът по полимери – БАН осъществи успешен технологичен трансфер за Състав на водоразтворима форма на прополис
Институтът по полимери – БАН, съвместно с Института по органична химия с център по фитохимия – БАН разработиха състав на водоразтворима форма на прополис. Разработката е защитена с полезен модел в Патентно ведомство на Република България.
Днес, 19.03.2019 г., с размяната на съпътстващата документация – описание на полезния модел и друга информация във връзка с разработения състав - се отбеляза сключването на лициензионното споразумение между институтите и фирма „Органик БГ“ ЕООД.

 
Колоквиум
Уважаеми колеги,

На 29 март 2019 г. (петък) от 11:00 ч. в заседателната зала на ИП - БАН ще се проведе заседание на Колоквиума на ИП-БАН, на което лекция ще изнесе Prof. André Gröschel.

За повече информация вижте файла с обявата.
 
Интервю с учени от ИП - БАН в предаването „Младите иноватори“ на БНТ2

На 10 март 2019 г. в предаването „Младите иноватори“ по БНТ2 нашите колеги докторант Катя Каменова-Стоянова и проф. д.н. Петър Петров представиха свои изследвания върху разработването на функционални полимерни наночастици с потенциално приложение като носители на биологично активни вещества.

Връзка към цялото предаване (в нов прозорец)

 
Тържество по случай 29-та годишнина на Института по полимери и връчване на наградата на проф. Иван Шопов „Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2019 г.

На 1 март 2019 г. от 15:00 ч. в Заседателната зала на Института по полимери се състоя тържество по случай 29-та годишнина на Института по полимери и връчването на Наградата на проф. Ив. Шопов „Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2019 г.
Проф. Нели Косева - директор на Института по полимери – БАН поздрави присъстващите гости и направи кратко представяне на дейността на Института по полимери.
Катя Евгениева Каменова - Стоянова от Института по полимери – БАН, спечели наградата за 2019 г., която ѝ беше връчена от проф. Шопов. Преди шестнадесет години проф. Шопов, бивш директор на Института по полимери и дългогодишен Председател на Съюза на химиците в България, учредява със свои средства Национална награда на Съюза на химиците в България „Изявен млад учен в областта на полимерите“. Тази година за наградата участваха трима кандидати: Росен Георгиев от Института по оптически материали и технологии “Акад. Йордан Малиновски” – БАН, Селен Исмаил от Химикотехнологичен и металургичен университет, София и Катя Каменова - Стоянова от Института по полимери – БАН.
Катя Каменова - Стоянова участва в конкурса с 1 публикация в European Polymer Journal (IF 3.741, Q1, SJR 1.0) и две участия в научни конференции през същата година.
Публикацията и участията, представени в конкурса са посветени на изследване на нов тип функционални мицели със зададен състав и характеристики за контролирано доставяне на инсулин.

       

 
Events
<<  October 2017  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
232526272829
31