• Bulgarian (Български)
  • English (United Kingdom)
Home

Institute of Polymers


IP-BAS is a leading Bulgarian center in the field of polymer science. Its activities include fundamental and applied research, expert activities and training of PhD students in the field of polymers and polymer materials.

A short video presentation of the Institute

A short video presentation of the research infrastructure
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 


 
News
Д. х. н., чл.-кор. на БАН Илия Рашков получи Голямата награда „Питагор“ за цялостен принос в развитието на науката
На 17 май 2018 г. на официална церемония за връчване на ежегодните награди за наука „Питагор“ за 2018 г. д. х. н., чл.-кор. на БАН Илия Рашков получи Голямата награда „Питагор“ за цялостен принос в развитието на науката.
 
Посещение на нобеловия лауреат по химия проф. Жан-Мари Лен в ИП-БАН

На 4 май 2018 г. Нобеловият лауреат по химия за 1987 г. проф. Жан-Мари Лен посети Института по полимери – БАН, в рамките на съвместната инициатива „Срещите на бъдещето“ между Българската академия на науките и Френския културен институт. На срещата бяха представени и обсъдени научната дейност, международните сътрудничества и изследователските проекти, които се изпълняват в института. Проф. Жан-Мари Лен посети една от лабораториите за синтез на полимери, където разговаря с млади изследователи от ИП – БАН за техните научни постижения и резултати.

 

 
Посещение на Нобеловия лауреат по химия проф. Жан-Мари Лен в Института по полимери на 4 май (петък) 2018 г.
Нобеловият лауреат по химия проф. Жан-Мари Лен ще посети Института по полимери на 4 май (петък) в рамките на съвместната инициатива "Срещите на бъдещето" между Българската академия на науките и Френския културен институт.

Програма

 
9та Научна сесия „Младите учени в света на полимерите“

Колективът на Института по полимери към БАН има удоволствието да покани млади учени, студенти, докторанти и постдокторанти за участие в 9та НАУЧНА СЕСИЯ „МЛАДИТЕ УЧЕНИ В СВЕТА НА ПОЛИМЕРИТЕ“

Обява

Заявка за участие

 

 
Events
<<  April 2017  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
       1  2
  3  4  5  6  8  9
10111213141516
171819202223
24252627282930