• Bulgarian (Български)
  • English (United Kingdom)
НАЧАЛО

Младежка научна сесия

 

          
Снимки от 1ва Постерна               Снимки от 2ра Постерна
              сесия                                              сесия


        
Снимки от 3та Постерна               Снимки от 4та Постерна
              сесия                                              сесия


        
 Снимки от 5та Постерна               Снимки от 6та Постерна
              сесия                                              сесия


       
Снимки от 7ма Научна сесия    Снимки от 8ма Научна сесия
 


Снимки от 9та Научна сесия 
НОВИНИ
Институтът по полимери – БАН осъществи успешен технологичен трансфер за Състав на водоразтворима форма на прополис
Институтът по полимери – БАН, съвместно с Института по органична химия с център по фитохимия – БАН разработиха състав на водоразтворима форма на прополис. Разработката е защитена с полезен модел в Патентно ведомство на Република България.
Днес, 19.03.2019 г., с размяната на съпътстващата документация – описание на полезния модел и друга информация във връзка с разработения състав - се отбеляза сключването на лициензионното споразумение между институтите и фирма „Органик БГ“ ЕООД.

 
Колоквиум
Уважаеми колеги,

На 29 март 2019 г. (петък) от 11:00 ч. в заседателната зала на ИП - БАН ще се проведе заседание на Колоквиума на ИП-БАН, на което лекция ще изнесе Prof. André Gröschel.

За повече информация вижте файла с обявата.
 
Интервю с учени от ИП - БАН в предаването „Младите иноватори“ на БНТ2

На 10 март 2019 г. в предаването „Младите иноватори“ по БНТ2 нашите колеги докторант Катя Каменова-Стоянова и проф. д.н. Петър Петров представиха свои изследвания върху разработването на функционални полимерни наночастици с потенциално приложение като носители на биологично активни вещества.

Връзка към цялото предаване (в нов прозорец)

 
Тържество по случай 29-та годишнина на Института по полимери и връчване на наградата на проф. Иван Шопов „Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2019 г.

На 1 март 2019 г. от 15:00 ч. в Заседателната зала на Института по полимери се състоя тържество по случай 29-та годишнина на Института по полимери и връчването на Наградата на проф. Ив. Шопов „Изявен млад учен в областта на полимерите“ за 2019 г.
Проф. Нели Косева - директор на Института по полимери – БАН поздрави присъстващите гости и направи кратко представяне на дейността на Института по полимери.
Катя Евгениева Каменова - Стоянова от Института по полимери – БАН, спечели наградата за 2019 г., която ѝ беше връчена от проф. Шопов. Преди шестнадесет години проф. Шопов, бивш директор на Института по полимери и дългогодишен Председател на Съюза на химиците в България, учредява със свои средства Национална награда на Съюза на химиците в България „Изявен млад учен в областта на полимерите“. Тази година за наградата участваха трима кандидати: Росен Георгиев от Института по оптически материали и технологии “Акад. Йордан Малиновски” – БАН, Селен Исмаил от Химикотехнологичен и металургичен университет, София и Катя Каменова - Стоянова от Института по полимери – БАН.
Катя Каменова - Стоянова участва в конкурса с 1 публикация в European Polymer Journal (IF 3.741, Q1, SJR 1.0) и две участия в научни конференции през същата година.
Публикацията и участията, представени в конкурса са посветени на изследване на нов тип функционални мицели със зададен състав и характеристики за контролирано доставяне на инсулин.

       

 
СЪБИТИЯ
<<  Март 2019  >>
 П  В  С  Ч  П  С  Н 
      2  3
  4  5  6  7  910
11121314151617
18192021222324
252627283031