Висококвалифицираните учени и специалисти са основен фактор за постигане на значими научни резултати и качествена научна продукция. Затова, една от ключовите ни дейности е привличане, създаване и развитие на компетентен научен състав. Стремим се да насърчаваме работата в екип и добрите взаимоотношения, да поддържаме добър баланс по отношение на научни длъжности, възраст и пол.

Учените от Института по полимери предават своите знания и опит в областта на полимерната наука на по-млади изследователи, докторанти, дипломанти, студенти и практиканти чрез различни форми на обучение, включващи семинари, школи, лекции и практически демонстрации.

Институтът по полимери е акредитиран да обучава докторанти по Професионално направление: 4.2 Химически науки, докторска програма: „Полимери и полимерни материали“.  

Учени от ИП-БАН водят 5 специализирани курса към Докторантското училище към Центъра за обучение – БАН по направление Нанонауки, нови материали и технологии:

Подготовката на бакалаври и магистри и разработването на дипломни работи традиционно се нарежда сред основните ни обучителни дейности.

В института получават практическо обучение голям брой студенти по проект „Студентски практики“, финансиран по ОПРЧР.

Институтът предлага специфично обучение на специалисти от фирми, желаещи да усвоят нови синтетични и аналитични методи.

Информация за работа в института и прием на докторанти може да получите от ръководството на ИП-БАН и от ръководителите на Научните направления на посочените на сайта телефони и ел. поща.